Pulpo a la gallega is een typisch Spaans gerecht.
Je komt in vele bars en restaurants tegen op het menu.
Het wordt gegeten als tapa met een tandenstoker.
Of als “racion” dus een grotere porte.
Wel altijd met brood.
Waar kopen ?
Vaak wordt het ook verkocht onder vacuümverpakking in de warenhuizen.
Bijvoorbeeld in een gekend warenhuis die klinkt als Mercado….
Pulpo a la gallega is heerlijk .
Het bestaat uit minimum 55 percentage van gekookte inktvis uit Galicie .
Dit op een bedje van schijfjes aardappelen en een saus op basis van olijfolie en de jus van de inktvis.
Klaargemaakt in de oven.
Opgediend op een houten schoteltje of soms in die mooie terracota schaaltjes .
Waarom is Pulpo a la Gallega gezond ?
Het is een gezond gerecht want het wordt bereid met kwaliteitsvolle ingrediënten.
Zo niet smaakt het niet lekker.
Vele restaurantes en bars gebruiken voor dit gerecht heel weinig zout .
Maar brengen het wel op smaak met pimenton ( rode paprika poeder).
Gezonde hap
Iedere portie van de pulpo honderd gram bevat honderd calorieën.
Een gemiddelde porte die gebruikt wordt als racion bevat 150 gram.
Ook wordt de Pulpo als tapa opgediend met wat brood.
De inktvis of pulpo heeft alle kwaliteiten van gezonde hap.
Pulpo onder verschillende vormen
In de handel vindt je pulpo onder verschillende vormen.
Gewoon; om te bakken in de oven.
Om te snijden als calamars.
Maar ook in stukjes in de paella .
Maar ook met het hoofd eraf . Dus allen maar de poten van de inktvis.
Meer en meer wordt ook in de warenhuizen gewerkt aan het verbeter van het recept. Ze gaan meer en meer authentiek en traditioneel te werk in hun bereiding . Tot grote tevredenheid van hun klanten.
Pulpo onder welke vorm ook bereid is steeds lekker.
Je smaakt een groot verschil als je de calamars proeft op een traditionele wijze klaargemaakt door de kokkin in de keuken van het restaurant.
Ze zijn heerlijk.
Genieten van de Spaanse traditionele keuken
Ontdek in Spanje eens iets meer dan de klassieke paella
Kies eens voor de heerlijke en gezonde Pulpo a la Gallega.
Lees ook onze artikelen over typische Spaanse gerechten
Spaanse mosselen of mejillones
Of de Spaanse kokkels of berbechos
Een andere specialiteit op vele menu kaarten : Spaanse bonte mantelschelpen of Zamburinas