Restaurants Orihuela Costa, de keuze is aan jouw.

Voornaamste : Restaurants Orihuela Costa is wat je hier kan vinden op deze pagina .
De kuststrook van de Orihuela Costa  met prachtige baaien en stranden is een 16 kilometers lang.

Restaurants Orihuela Costa
Restaurants Orihuela Costa

Natuurlijk wordt de gastronomie bepaald door de nabijheid van de zee.
Maar ook door de vraag van het internationaal toerisme. Voor iedereen wat wils dus .

Vooraleerst, zijn er de typische Spaanse restaurants met allerhande  tapas en paella’s .
Maar er zijn ook voortreffelijke restaurants met Franse keuken. Of lust je liever de  Chinese, de Indische of de Thaise keuken.

Goed om te weten, we zullen proberen de restaurants alfabetisch te beschrijven.

Maar ieder seizoen komen er bij , gaan er restaurants weg. Of verandert de naam.

Restaurants Orihuela Costa te starten met de A

Om te starten Al and Bebby’s  is typisch  Engelse keuken . Hun sluitingsdag is de woensdag.
Het adres is C. San Antonio 5.

Dan hebben we Alfie’s place  bevindt zich in C. Maestro Torralba. Het is een internationale keuken. Maar deze bar is vooral in trek bij de Engelsen . Er zijn tal van avondactiviteiten . Bijvoorbeeld kan je er al de voetbalmatchen volgen. Of deelnemen aan Bingo’s Er is ook een ruim terras . Iedere dag open.

Verder : Alfonso’s restaurant bevindt zich in C. Picasso Playa Flamenca. Voor de liefhebbers van paella en  Spaanse keuken is de plaats . De keuken is ieder dag open.

Dan is er ook Alioth : een Ierse bar en restaurant. Iedere dag open.Het adres is C. Nicolas de Bussi.

Ook voor de Anglofielen : An Sibin. Is gelegen aan C. Niagara . Playa Flamenca.
Het is een typisch Engelse bar en restaurant . Het beschikt over gratis Wifi en een terras.

Maar ben je gek op  koffie en gebak dan kan je terecht in  Artesano Cafe . Deze is gelegen aan de Avenida de la Playa  La Zenia.
Tevens wordt er  ook een ontbijt geserveerd en een middag lunch op het terras . Sluitingsdag is de zondag.

Restaurants Orihuela Costa met een B

Bar Kulturas
Deze bar is gelegen aan C. Alarcon op het gebied van Los Ocas.  Het heeft een mediterrane keuken . Die wordt geserveerd op het mooie gezellige terras.

Bar Manoma  serveert traditioneel Spaanse keuken. Je kan er er meeneemgerechten bestellen.
De bar is gelegen aan C. G. A. Becquer , Campoamor.

Bierhaus Paulaner is een typische Duitse bier Stubbe. Met alle Duitse gerechten die je maar kan wensen. Het is gelegen aan Torre del Oro. Maar er zijn ondertussen nog op verschillende plaatsen aan de Orihuela Costa gelijknamige restaurants op gedoken.

Iets anders : Bistro Playa Flamenca. Dit is een Belgische keuken. Het is de omgeving gekend voor zijn lekker brood en jazeker Belgische taartjes. Het is gelegen aan C Alhelis . Playa Flamenca. Er is een ruim zonnig terras .

Brooks California BBQ.
Is gelegen aan Los Dolses, C. Algarrobo . De keuken is Amerikaans met Ribbetjes en hamburgers .

Iets anders ? La Barraca is gelegen op het strand. De keuken is mediterraans. Dit wil zeggen dat je kan genietzen van visgerechten, schaaldieren en rijstgerechten.

Dan de restaurant met een C

Cellar Door is voor ons één van de beste Restaurants Orihuela Costa .
De keuken is verfijnd met Asiatische toetsen. Het is gelegen is een shoppingcentrum, maar loont de moeite om te ontdekken.

Concierto is gelegen aan C Guapiles. Het beschikt oven een ruim terras en serveert de internationale keuken.

Chinese keuken vindt je in de verschillende wok buffetten, die je een beetje overal aan deze kust kan vinden. Meestal kan je er eten tussen 10 euro en 15 euro. Dan mag je uit het ganse buffet kiezen. Kinderen eten meestal aan de helft van de prijs.

Wil je eens proeven van typische Engelse ” fish and cips”  dan kan dit in Captian Carters .
Gelegen aan Playa Flamenca.

Of wil je liever een degelijke steak, dan ben je welkom bij Carters Steakhouse.
Ook gelegen aan Playa Flamenca.

Wil je liever Spaanse Restaurants Orihuela Costa  dan kan je uit onderstaande “casa”.
Casa Adolfo  gelegen aan C. Isla Cerdana. Immers je kan er terecht voor paella en ” casera” Dit zijn éénpangerechten.  Dit huis bestaat sedert meer dan een halve eeuw.

Michelinster bij restaurants Orihuela Costa.

Een restaurant dat we zeker moeten vermeldden in ” Restaurants Orihuela Costa ” is Casa Alfonso heeft een Michelin ster. Het is prijzig naar Spaanse normen, maar uiterst verfijnd.
Dus reken tussen de 50 en 100 euro voor een menu. Bovendien is de keuken gespecialiseerd in regionale verfijnde producten.
Gesloten op maandag en dinsdag.

Dan is er ook Casa Manolo, waar je terecht kan voor een Spaanse keuken voor 15 euro het menu.
De paella zijn er overheerlijk. Gelegen in La Zenia , Avenida de la Playa .

Che ! Is een “Orihuela keten” gegroeid uit een kleine plaatselijke  zaak.
Er zijn Che Argentino, Che Express, Che Pizza en paste, Che Ristorante Italiano, Che Steakhouse. Belangrijk bij deze restaurants : je kan er terecht voor weinig geld. Vooral met kinderen is een aanrader.  Ook betalen ze er maar de helft van de prijs.

Casa Carmelina is dan een Italiaanse keuken. Gelegen  in Villamartin.

Dan de volgende : D

Da Vinci’s is een Italiaans restaurant. Die is te vinden op C. Maestro Torralba .

Don Bigastro  is gespecialiseerd in tapa en Spaanse ontbijten. Dat wil toast met tomaat en hesp.  Te vinden aan Avenida de las Adelfas.

De E

El Pony is een mediterraan restaurant gelegen aan  Dehesa de Campoamor. De specialiteit zijn rijstgerechten. Maandag is de sluitingsdag .

De F

Fuego is gespecialiseerde in tapa en is gelegen aan La Fuente commercieel centrum. Het is iedere dag open.

De G

Good rices  is gespecialiseerd in paella en ander rijstgerechten.  Gelegen aan C. Jade

De Gong is de vroegere Papaya tree. Nog steeds super authentiek lekker Thais eten. Met onder meer een menu voor 15 euro. Of laat je verleiden a la carte.
Gelegen aan CC Playa Flamenca.

Liever Grieks dan kan je terecht bij El Greco . Je kaner meeneemgerechten bestellen.
Er is parking voorzien. In het zomerseizoen ieder dag open.

De H

De H van Heladeria Antiu Xixiona is  een van de bekende  ijsjeszaak.  Bovendien is de keuze van smaken enorm.   Er zijn er verschillende gelegen aan de Orihuela Costa.
Een aanrader voor degene die niet kunnen weerstaan aan de zoete zonde.

Maar ook van Hong Kong . Het was vroeger gekend als Old Asia. Je eet er lekkere Aziatische keuken voor zeer betaalbare prijs. de kwaliteit  is iets beter dan de vele wok buffetten

De Hong Kong is gelegen aan C. Maestro Toralba La Zenia.

De I

Er zijn vele indiaanse restaurants aan Orihuela Costa. De meeste zijn lekker en hebben ook een afhaalmenu. Die die voor ons het lekkerst is is de Mumbai Blue gelegen aan Playa Fmanca . De smaken zijn iets rijker en voller.

De L

De L van la Dolce Vita. De plaats om lekkere artisanale pizza en pasta te ontdekken. Gelegen aan C. Tomas Breton. Gesloten op zondag.

Dan is er ook La Sahara ,  een Engels restaurant die je kan terug vinden in CC La Fuente .

Verder kan je op verschillende plaatsen aan Orihuela Costa  La Tagliatella terug vinden. Het staat bekend voor goede pasta en pizza. Het is er kindvriendelijk. Alle dagen open.

Lizarran is een tapas keten gekend over gans Spanje . Je hebt er uitgebreide keuze en betaald volgens de ” tandenstokers” die op je bord blijven liggen. Nieuwsgierig ? Probeer her maar eens. Alle dagen open in het CC La Zenia.

Tapa
Tapa

Luna Rossa is gelegen aan Punta Prima . Zoals de naam doet vermoeden Italiaanse keuken.
Maar je kan je pizza ook bestellen en meenemen.

Los Cucalos is een typisch Spaans restaurant. Waar de drukke Spaanse  familie graag komen eten met overheerlijke Mediterrane keuken. Bovendien zijn kinderen zijn er welkom op het  speelplein. Er is ruime parking voorzien.

Las Villas  heeft een goed Spaanse keuken . Met onder meer  visgerechten, zeevruchten, rijstgerechten , en huisgemaakte nagerechten. Je vindt Las Villas in Dehesa de Campoamor aan C. Salvasor Rueda . De prijs van het menu is rond de 30 euro.

de M

Te starten met Milo’s bar dient Europese keuken op. Is gespecialiseerd in Engelse ontbijten.  Milo’s bar is iedere dag open en beschikt over een terras
De bar kan je vinden op de C. Mar.

Montepiedra Playa kan je vinden aan Dehesa de Campoamor aan de Avenida de las adelfas. . Het is een mediterraanse keuken gespecialiseerd in BBQ  en rijstgerechten. Er is een terras en een ruime parking.

Hou je van pasta en  pizza a volonté dan kan je terecht bij Muerde La Pasta. Kinderen eten aan de helft van de prijs. Het is gelegen in het CC van La Zenia.

Maar verkies je liever tapa’s dan kan in het zelfde commercieel centrum terecht bij ” My Tapa“. Er wordt gerekend volgens het formaat van de lege schoteltjes .

de N

Negroni Tapas bar & restaurant heeft als specialiteit : tapa’s en paella’s . Je hebt er een dagmenu voor minder dan 15 euro.  Iedere dag open en gelegen in C. Parana .

El National is gekend voor zijn Spaanse keuken. Vooral het gegrild vlees valt bij velen in de smaak.

de O

The Orange Tree is zeker het vermelden voor hun verzorgd en uitgbreid ontbijt . Je kan er van genieten op het terras . CC Costa Marina  Cabo Roig .

De P

Paddy’s point is de verzamelplaats voor de Ierse vakantiegangers. De Ierse keuken is traditioneel . Trouwens de Guiness is er uitstekend.
Paddy’s point is gelegen aan cc Zenia Golf .

Wil je meer dan eten, dan kan je in dit restaurant ook gaan zwemmen en mini golfen. Piscina Bar Las Chismosas .  Te vinden aan C . Gorron. Urbanisatie Los Chismosas.

Dan El Portalon, het  wordt uitgebaat door een Nederlandstalig koppel. De  Franse keuken met eendenlever en kreeft is verfijnd.
Reken hier op een menu van 50 euro.
El Portalon kan je vinden aan C. Oropesa. Er is is een mooi terras en tuin. Misschien heb je iets special te vieren dan raden we dit restaurant zeker aan .

Wil je genieten van Mexicaanse gerechten voor een betaalbare prijs waar kinderen meer dan welkom zijn. Eén adres : Poco Loco . C Maestro Torralbo La Zenia.

de T

La Torre is de plaats voor paella en ander Spaanse gerechten. Je kan ook de paella bestellen en menemen.  Er is parking voorzien en ook een terras. La Torre is ieder dag open en gelegen aan C. Libra.

Truffel is zeer geliefd onder de Belgen, de Nederlanders en de Scandinaviërs. De chef steekt een mediteraane toets is zijn heerlijke gerechten. Boevndien betaal je er maar 20 euro voor de menu.  Waar je in België zeker het dubbel zou voor betalen. Het is er klein, dus reserveren is echt noodzakelijk.
Gelegen aan CC La Fuente.

de S

Dit restaurant biedt een prachtig zicht over de omgeving. Vanaf het terras kan je de zee en de Mar Menor bewonderen.  Soul Kitchen . De keuken is klassiek  Europees. Het menu betaal je  15 euro.

de Y

Zeker de Y van Yaho Thai . De keuken is Aziatisch  en meer specifiek Thais. Je kan er buiten genieten op het terras

Het is iedere dag open . Er is een menu vanaf 15 euro.

 

Zoals je kan lezen is er keuze genoeg aan restaurants Orihuela Costa. Maar deze lijst wisselt voortdurend. Sommigen vallen weg, of wijzigen hun naam. Of er komen nieuwe zaken bij.

We proberen deze pagina regelmatig te updaten.