Wanneer eten Spanjaarden hun ontbijt of middagmaal of avondmaal ?
Je hebt het zelf al gemerkt als je op doorreis bent in Spanje dat het ‘ s avond soms moeilijk is om te gaan eten rond 19 uur .
Want de typische Spaanse restaurant zijn dan nog gesloten.
Ze gaan pas open vanaf 21 uur.
Het uur dat wij eerder denken aan een slaaptheetje thuis .
Maar we beginnen ’s morgens
Meestal bestaat het Spaans ontbijt uit een kop koffie, een fruitsap, een croissant of een ander koek ( dulce) .
Maar ook heel populairs is de warme dikke lekkere chocolade melk met churros.
Churros zijn langwerpige zoete snacks met suiker . Krokant van smaak.
Maar iets hartiger zijn de tostados met jamon en tomaat en olijfolie.
Duidelijk voor iedereen wat wils.
Vele Spanjaarden ontbijten op weg naar het werk.
Ze springen dan een cafe binnen om hun koffie en hun tostados of hun dulce.
Voor de prijs moeten zee hen niet laten.
Meestal is dit rond de drie euro.
Het ontbijt in Spaans is “desayuno”.
Wanneer eten Spanjaarden het middagmaal
Het middagmaal is voor de Spanjaarden de maaltijd om bij te praten.
Met familie met vrienden.
Ze maken er tijd voor.
Ze eten hun lunch tussen 14 uur en 16 uur.
In het Spaans is het “comida.”
Voor hen is het de belangrijkste maaltijd van de dag;
Typisch netstaat de comida uit verschillende gangen.
Op de tafel komt olijfolie en brood.
Het begint met een salade of een soepje.
Het tweede gerecht is dan een vis of een vlees gerecht begeleid met aardappelen of groenten.
Dan is er tijd en plaats voor het nagerecht.
Je mag dan meestal kiezen tussen fruit, een Spaanse flan ( meestal in huis gemaakt) , een ijsje of een gebakje.
Wanneer eten Spanjaarden :het avondmaal of de cena.
Bestaat dan meestal uit tapas of een minder uitgebreide maaltijd dan s middags.
De Spanjaarden eten laat.
Vooral tijdens weekend en in de zomer.
Meestal is het dan tussen 21 uur en 23 uur dat je de Spanjaarden kan vinden in de bars en restaurants.